Започва 75-ия шампионат по баскетбол за жени. Рекордьорът по титли на България /15 на брой/ и бронзов медалист от последното първенство, също е на стартовата права. След доброто завръщане на „Славия“ във висшия ешелон през миналата година, отбора ще се бори отново за призово класиране, като основната цел, както и преди, ще бъде развитието на млади състезателки от школата и такива отскоро влезли при жените или пренебрегвани в последните години, поради наличието на много чужденки в отборите до преди една година.
Миналата година федерацията взе решение за три години в шампионата да не се допускат чужденки, за да се даде път на млади момичета в отборите и да се вдигне нивото на българките, които бяха на изчезване. Това доведе до включване на много девойки в съставите, някои изцяло даже с девически състави и се очаква много от тях да се развият и да променят статуквото през следващите години.
През миналата година в състава на „Славия“ взеха участие осем жени, като две от тях, рожби на клуба, Естер Мичева и Мартина Николова, остават и през тази година в отбора. А останалите се уредиха с трансфери в европейски отбори, след добрите игри през миналия шампионат. Новото име в отбора е Клаудия Пенкова, израснала в Ботевград, но миналата година играла в „Рилски Спортист“. На нея ще се разчита, да организира играта на отбора. Към отбора се очаква да се присъедини всеки момент и Вероника Джикова, веднага след като пристигне нейната жълта карта от Алегро Италия. Освен тях в отбора ще играят и родените през 2001 година, Ивана Николова от Самоков и три момичета от Перник, Елена Димитрова, Марина Николова и Мартина Николова. Няма грешка, в отбора ще има две състезателки с еднакви имена и фамилии, Мартина Николова. Останалата част се състои от момичетата на „Славия“, които преди година станаха шампионки при кадетките. Естествено селекцията е отворена и възможно в най-скоро време да има още попълнения.

Ето пълния състав на отбора:
Анна Петкова
Божидара Стефанова
Ванеса Маринова
Вероника Джикова
Десислава Кантарджиева
Елена Димитрова
Естер Мичева
Ивана Николова
Клаудия Пенкова
Марина Миленкова
Марина Николова
Мария Борисова
Мартина Н. Николова
Мартина Орл. Николова
Никол Лозанова
Патриция Балова
Симона Миленова