Нов облик за „Славия“ през настоящия сезон

 

Изцяло нов облик ще има отборът на „Славия“, който ще вземе участие в А група на женските отбори в този сезон. Това сподели Силвия Пеева, старши треньор. Тя допълни, че вече почти е завършена селекцията на отбора и в тима ще се включат момичета от школата, както и 3-4 състезателки с повече опит.

„През този сезон ще имаме изцяло нов отбор. Искаме да обиграваме по-малките и да ги развиваме. По този начин те ще натрупат опит и ще им е по-лесно догодина, независимо дали ще играят навън или в българското първенство.“, каза Пеева.

Към момента е известно, че ще играят Антония Филипова, Христина Тодорова, Ванеса Маринова, Симона Миленова, Десислава Кантарджиева, Анна Петкова, Габриела Влахова, Мариета Миланова, Марина Миленова, Христина Драгиева, Патриция Балова, Мария Борисова и Божидара Стефанова. Още две по-опитни баскетболистки се очаква да бъдат привлечени в тима.

Кипи усилена подготовка в отбора на „Славия“ за новия сезон, който стартира на 14 октомври. „Започнахме тренировки малко по-късно от останалите отбори – на 10 септември. Тренировъчният процес върви много добре, но изостанахме със селекцията.“, поясни Пеева.

Тя коментира, че одобрява забраната за чужденки през следващите три сезона и новия формат на първенството.
„Много съм щастлива от промяната. Тази идея трябваше да се осъществи по-рано. Може първенството да стане по-слабо, но така ще инвестираме в нашите момичета. Преди десет години подобно нещо се случи и в Сърбия. Толкова е зле положението у нас, че това беше най-адекватното и полезно нещо, което можеше да се случи. Необходим е рестарт на първенството. Преди имаше слаби чужденки, а нашите момичета седяха на пейката. Браво на федерацията, че взе това решение. Може да е крачка назад, но вярвам, че ще е за добро.“,
завърши Силвия Пеева.

НАПРЕД БЕЛИТЕ!