Женският ни баскетболен отбор откри сезона с нов състав срещу миналогодишния шампион Монтана 2003 в столичната зала Триадица.

Клубът привлече Мария Светославова от НСА и Александра Петрова от Берое, Стара Загора. В ядрото на отбора воден от Силвия Пеева, остават Естер Мичева, Вероника Джикова и Ивана Николова, която вече знае накъде ще поеме след завършването си (скоро предстои да разберете и Вие), и нашите девойки, от които ще се очаква много повече, тъй като това е и последната година в подрастващата гарнитура на клуба за някои от тях.

Отсъстват имената на Клаудия Пенкова и капитана от миналата година- Мартина Николова-Графам.

Момичетата ни се представиха добре в първия кръг на ДП 2019/20, като срещата между двата отбора протече равностойно до полувремето, където резултатът бе 32:40, в полза на гоститe oт Монтана.

В началото на второто полувреме разликата спадна на само 6 точки, а преди последната, заключителна четвърт, Монтана беше напред с 46:61. Единственият ръстов състезател за Славия, Александра Петрова, не можа да завърши срещата, поради напускането й заради пет лични нарушения.

Срещата се доиграваше и в крайна сметка, завърши 78:60 в полза на миналогодишните шампионки.

Основният показател, по които нашите момичета отстъпиха- борбите в нападение- само 6 срещу 16 за Монтана и големият брой грешки- 31 срещу само 16 за съперничките им.

За Славия, най-полезна бе Вероника Джикова, с 18 точки, 3 откраднати топки, 3 асистенции и 5 борби, а най-резултатна Ивана Николова с 21точки и 3 борби.

За гостите от Монтана 2003, чудесен мач изигра Христина Иванова, която записа 23 точки, 6 асистенции, 5 борби и 4 откраднати топки за 28 минути на терена.

В следващия, втори кръг ще наблюдаваме Славия в „столичното дерби“ с отбора на Септември 97 отново в з. Триадица от 18:00ч. На 26.10.2019 (събота).