В събота на 14 октомври от 18:00 часа в зала Триадица, стартира шампионата при жените за нашия клуб,  със срещата между „Славия“ и НСА. Новия формат на първенството без чужденки и с няколко девически отбора ще стартира оптимистично, заради броя на отборите в него. Цели 11 отбора се записаха за участие, което е своеобразен рекорд за последното десетилетие. Всички се надяват, това да доведе до голям брой състезателки, които ще останат в баскетбола и занапред, а не както досега се отказваха след излизане от девическа възраст, поради липса на отбори в които могат да получат достатъчно игрово време, за да се развиват.В събота на 14 октомври от 18:00 часа в зала Триадица, стартира шампионата при жените за нашия клуб,  със срещата между „Славия“ и НСА. Новия формат на първенството без чужденки и с няколко девически отбора ще стартира оптимистично, заради броя на отборите в него. Цели 11 отбора се записаха за участие, което е своеобразен рекорд за последното десетилетие. Всички се надяват, това да доведе до голям брой състезателки, които ще останат в баскетбола и занапред, а не както досега се отказваха след излизане от девическа възраст, поради липса на отбори в които могат да получат достатъчно игрово време, за да се развиват.

БК „Славия“ взе решение да участва с женски отбор, който ще се допълва от баскетболистките ни в старша възраст. Така, че те също да получат игрово време в срещите от първенството и да продължат своето развитие.

Селекцията в клуба приключи, в състава ще бъдат състезателки, които са се развивали и утвърждавали в „Славия“ през годините, като Александра Делчева, Естер Мичева, Стефка Николова, Антония Филипова, както и новодошлите Кристин Костадинова от Монтана и Кристина Манолова от Септември-97. Освен тях в отбора са и състезателките старша възраст, които през изминалия сезон спечелиха титлата в републиканското първенство за кадетки до 16 години, Ванеса Маринова, Симона Миленова, Десислава Кантарджиева, Анна Петкова, Габриела Влахова, Мариета Миланова, Марина Миленова, Христина Драгиева, Патриция Балова, Мария Борисова и Божидара Стефанова.

Да пожелаем успешен сезон на представителния отбор и много положителни емоции за привържениците.

НАПРЕД БЕЛИТЕ!